Altaar van de Cosmas en Damianuskerk. (foto: Parochie Groesbeek)
Altaar van de Cosmas en Damianuskerk. (foto: Parochie Groesbeek) Foto: Parochie Groesbeek

Parochie zoekt sponsoren voor

boek '100 Jaar Cosmas en Damianuskerk'

GROESBEEK - 22 September is het 100 jaar geleden dat de parochie Cosmas en Damianus de parochiekerk aan de Pannenstraat in gebruik heeft genomen. Een moment om bij stil te staan. Terugkijken en vooruitkijken zal de parochie dit jaar in meerdere activiteiten vorm geven.

Een van de activiteiten die de parochie heeft georganiseerd is het uitbrengen van een boek met daarin de historie van het gebouw en alles daar omheen. Het boek wordt geschreven door parochiaan en historicus Sjef Schmiermann. Sjef schreef al meerdere historische boeken over Groesbeek en was snel bereid 100 jaar Cosmas en Damianuskerk aan het papier toe te vertrouwen.

25 September 2022 vieren de parochianen samen met bisschop monseigneur Gerard de Korte de eucharistie en zal het boek worden gepresenteerd. De parochie wil de kostprijs voor parochianen en geïnteresseerden zo laag mogelijk houden. Alles is tot op heden door vrijwilligers tot stand gekomen. Het laatste stukje van de realisatie van het boek, alles rondom het drukken, kost echter geld en daarvoor wil de organisatie '100 jaar Cosmas en Damianus' een beroep doen op een mogelijke bijdrage van sponsoren. In het boek wordt uw bijdrage opgenomen onder de kop: 'Bedrijven / instellingen die realisatie van het boek mogelijk maakten'.

"Geheel vrijblijvend willen de parochie u daarom sponsoren vragen een bijdrage te doneren voor de realisatie van dit boek. Wilt u een bijdrage doneren dan kunt u dat doen via rekeningnummer NL49INGB0000995231. Wanneer u dit kan doen voor 1 mei kan de organisatie uw naam opnemen in het boek."