Edward van Megen van 't Sfeerhuis in Groesbeek. (foto Joop Verstraaten)
Edward van Megen van 't Sfeerhuis in Groesbeek. (foto Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten)

’t Sfeerhuis Groesbeek niet weg te denken in de regio!

GROESBEEK – Edward en Chantal van Megen zijn twintig jaar geleden op 9 maart 2002. Vanaf 2015 runt hij samen met Petra deze winkel, gestart met eigenlijk een lampenwinkel ’t Sfeerhuis aan de Molenweg 4 in Groesbeek. 

Het stel had in de winkel van slechts 70 m2 drie eethoeken in de winkel geplaatst om de lampen beter te kunnen presenteren. Wat gebeurde er in één week tijd? Alle drie eethoeken waren verkocht. Edward en Chantal bedachten zich geen moment en gingen ook met meubels verder en niet zonder succes. 

Al snel bleek de winkel (voormalige ABN Amro) te klein om alle meubels en decoratie te kunnen herbergen en werd het pand in 2007 geheel verbouwd tot 360 m2 – ruim vijf maal zo groot. En runt nu samen met Petra het succesvolle bedrijf zowel in Groesbeek als in Oeffelt (2021). De slogan van Edward is ‘Kopen en Thuis', want alle meubels zijn uit eigen voorraad leverbaar en dat houdt Edward nu al twintig jaar vol.

De mensen willen vandaag de dag niet meer wachten, en daar spring ik op in, aldus Edward. Ook de mond-tot-mondreclame heeft Edward geen windeieren gelegd. "Mede dankzij de velen toeristen en niet te vergeten de hotelgasten kom je onze meubels in het hele land en zelfs in Duitsland, België, Engeland en zelfs in Zwitserland tegen."
Ook heeft ’t Sfeerhuis Groesbeek en Oeffelt een eigen facebookpagina die wekelijks ververst wordt. Het 20-jarig jubileum van ’t Sfeerhuis Groesbeek wil Edward dan ook met de Groesbekers gaan delen. Vanaf heden houdt ’t Sfeerhuis in Groesbeek een totale uitverkoop tegen bizarre hoge kortingen – uitgezonderd Maison Berger verlichting en gloeilampen - en daarna wordt ’t Sfeerhuis in Groesbeek weer in stijl ingericht met een verassende nieuwe collectie.
Edward heeft inmiddels ook een filiaal geopend in Oeffelt en heeft momenteel zes werknemers in dienst. ’t Sfeerhuis in Groesbeek staat daarom bekend met decoratie voor binnen- en buitenverlichting en niet te vergeten meubels die direct leverbaar zijn.