Wethouder Verheul trapt op basisschool Breedeweg af. (foto: Gemeente Berg en Dal)
Wethouder Verheul trapt op basisschool Breedeweg af. (foto: Gemeente Berg en Dal) Foto: Gemeente Berg en Dal

Scholen uit Dar-regio

strijden tegen elektronisch afval!

BERG EN DAL -Twintig basisscholen uit de regio doen van 14 maart tot en met 7 april mee met de E-waste Race. Wethouder Nelson Verheul trapte in onze gemeente af op basisschool Breedeweg in Groesbeek. De scholen gaan vier weken lang de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit hun buurt op te halen. Zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

In de gemeente Berg en Dal doen zes scholen mee: basisscholen Op de Horst, ’t Vossenhol, Breedeweg, Op weg, Titus Brandsma en VSO School Werkenrode.
U kunt ook helpen! Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u van tot en met donderdag 7 april makkelijk en gratis uw kleine elektronisch afval thuis laten ophalen. Meldt uw e-waste online aan op de website www.ewasterace.nl.

Klein elektronisch afval?

Klein elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

Kans op toffe schoolreis

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook aan via www.ewasterace.nl. Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

Een betere wereld begint op zolder

De helft van het Nederlandse e-waste wordt nog niet ingezameld. Oude laptops of kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Dat is zonde, want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in. Van sommige apparaten kan liefst 95 procent van de onderdelen hergebruikt worden!