23 Wijkhelden in Leuth inclusief wethouder Verheul. (foto: Peter Hendriks)
23 Wijkhelden in Leuth inclusief wethouder Verheul. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Start Leuthse Wijkhelden

in De Vriendenkring

LEUTH – Wethouder Nelson Verheul was zaterdagmorgen al vroeg bij de start van de Landelijke Opschoon dag georganiseerd door ‘Nederland Schoon; dat ondersteund wordt door de gemeente Berg en Dal. De Leuthse Wijkhelden kregen ook een helpende hand van de wethouder Verheul. 

In Leuth wordt nu voor het vijfde jaar afval ingezameld met middelen die door de DAR beschikbaar worden gesteld zoals grijpers en zakken en hesjes voor de veiligheid van de Wijkhelden. Zaterdagmorgen gingen liefst 22 Wijkhelden op pad in de strijd tegen afval. 

Dit jaar was gekozen voor het buitengebied rondom Leuth. De Wijkhelden constateerden dat er veel minder afval werd aangetroffen dan twee jaar geleden. Toen werd er 150 kilo afval bij elkaar geraapt en nu 30 kilo. 

Het is een goed teken dat de mensen minder afval achterlaten in Leuth, aldus organisator Peter Derks. De Wijkheldendag werd afgesloten met soep en broodjes; dat hadden de Wijkhelden verdiend. 

Mensen die interesse hebben om zelf ook een route te gaan lopen, kunnen een mail sturen naar zwerfvuil@kakatoe-leuth.nl daar zijn nog materialen te verkrijgen.