Willy Hautvast, 1932-2020. (eigen foto familie Hautvast)
Willy Hautvast, 1932-2020. (eigen foto familie Hautvast) Foto: eigen foto familie Hautvast

Memorial Concert Willy Hautvast

NIJMEGEN - Op zondag 10 april verzorgt het Nijmeegs Senioren Orkest (NSO) in De Vereeniging een muzikaal eerbetoon aan de in mei 2020 overleden oud-dirigent, multi-instrumentalist, arrangeur en componist Willy Hautvast. Op het programma staan optredens van twee ensembles van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, het NSO zelf en pianist Willie Hautvast jr. die een ode brengt aan zijn vader. 

In mei 2020 overleed, totaal onverwacht, de Nijmeegse musicus, componist en arrangeur Willy Hautvast. Daarmee ging een ‘naam’ in de muziekwereld verloren. De in Limburg geboren multi-instrumentalist legde hij in 1977 persoonlijk het fundament voor het Nijmeegs Senioren Orkest (NSO) -het allereerste seniorenorkest in Nederland- dat hij tot 2017 40 jaar lang dirigeerde.

Om hem na de corona-tijd voor een groter publiek alsnog de muzikale eer te bewijzen die hem toekomt, organiseert het Nijmeegs Senioren Orkest op zondag 10 april 2022 het ‘Memorial Concert Willy Hautvast’. Het concert vindt plaats in de grote zaal van de Vereeniging in Nijmegen.
Speciaal voor de gelegenheid treden twee ensembles op van het Orkest Koninklijke Luchtmacht; de plek waar Willy Hautvast zijn lange loopbaan begon. Het Nijmeegs Senioren Orkest zelf speelt onder leiding van dirigent Rudy Böhmer.

Pianist  en zoon Willie Hautvast jr. brengt deze middag als solist een bijzondere ode aan zijn vader. Aanvang 14.15 uur. Entree 15 euro. Kaartjes via de website  van De Vereeniging en bij leden NSO.