Protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbbeek. (foto: Jos van Rooy)
Protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbbeek. (foto: Jos van Rooy) Foto: Jos van Rooy

Wake Oekraïne en Rusland

GROESBEEK - Vrijdag 25 maart van 16.00 – 20.00 uur wordt er in de protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek een Wake voor Oekraïne en Rusland gehouden. 

U kunt in- en uitlopen, stil zitten, een kaarsje aansteken, luisteren naar een Oekraïens lied, gedicht of tekst, een praatje maken of uw hart uitstorten in de Serre naast de kerk bij een kopje koffie of thee, enkele Oekraïense vluchtelingen ontmoeten enzovoort.

Kortom iedereen is van harte welkom om samen stil te staan bij het onvoorstelbare leed dat de Oekraïense bevolking treft en dat ook zijn terugslag heeft op veel Russische mensen die bijvoorbeeld in elkaar geslagen worden als ze voor hun mening uitkomen. 

Daarnaast kan iedereen hun betrokkenheid tonen door elke dag door een kaarsje te ontsteken in een van de vier Mariakapellen bij onze kerken of bij het Mariagrotje in de tuin van Mariëndaal. Deze Wake voor Oekraïne en Rusland wordt ondersteund door Amnesty-schrijfgroep, werkgroep Vredesinitiatieven, Bahaï-gemeenschap, protestantse en katholieke kerk in Groesbeek.