Afbeelding
Foto:

Hálló Wikke! (2)

GROESBEEK - Mede door de hulp die onder andere Forte Welzijn, Wikke Raijmakers en haar collega’s, veertien jaar geleden gaven aan het Iraanse gezin Amini in Groesbeek rijpte bij de toen 15-jarige Farnosh het plan: “Als ik groot ben ga ik ook mensen helpen.” In 2019 startte zij haar bedrijf Agile Welzijn, Cultuurspecialist, Begeleiding en Coaching. 

Onlangs ontmoette zij Wikke weer. “Hálló Wikke!” Dat werd een vrolijk en inspirerend gesprek dat resulteerde in een samenwerking. Agile begint met twee dagdelen activiteiten aan te bieden vanuit Voorziening Hart op de Heuvel op De Stekkenberg. 

Farnosh: “Je veilig, goed en vertrouwd voelen in je buurt is belangrijk. Voor mensen die in Nederland asiel hebben gekregen is het soms lastig om een goede aansluiting te vinden. Wij helpen, verbinden, slaan bruggen, geven uitleg. We hebben een programma ontwikkeld dat noemen we Hier! En het gaat als dat nodig is ook over ‘daar.’ We praten over de dingen van de dag. Over hier, over Berg en Dal, de buurt, het belang van weten waar wat is, feest- en feestdagen, onderwijs, gezondheid, (op)voeding, gewoonten, omgaan met elkaar. We doen spelletjes, sjoelen, bingo we gaan koken en lezen de krant. Een paar uur gezellig leren met en van elkaar. Omzien naar elkaar. Integreren moet je leren. Met een brede lach: “Daar word je gelukkiger van.” 

Vrijwilligersteam Agile zoekt nieuwe collega’s voor de maandag en de woensdag. Farnosh vertelt je er graag meer over. Bel: 06 36574892 of stuur een mail naar farnosh@agile-welzijn.nlwww.agilewelzijn.nl.