Concert 125 jaar VenV 2019. (foto: eigen vereniging)
Concert 125 jaar VenV 2019. (foto: eigen vereniging) Foto: Vereniging zelf

Vlijt en Volharding 'blaast het voorjaar in'

HEUMEN - Op 9 april zal Vlijt en Volharding uit Heumen zichzelf met een 'luchtig' voorjaarsconcert weer kunnen presenteren aan het publiek. 

Vanwege corona heeft muziekvereniging sinds december 2019 niet voor publiek kunnen spelen. Daarnaast zijn er ook periodes geweest waarin conform de coronaregels helemaal geen muziek kon worden gemaakt. "Dit heeft ons eind 2022 wel de gelegenheid gegeven om, vanwege de pensionering van de toenmalige dirigent, in alle rust op zoek te gaan naar een opvolger. Zoals we u eerder via deze krant hebben bericht, zijn we erin geslaagd om een nieuwe dirigent te vinden."

Vanaf 18 januari heeft Marjolijn van der Lee de muzikale leiding in handen genomen. Voor het eerst een vrouwelijke dirigent bij VenV voor het orkest. Een nieuw gezicht met een eigen stijl van dirigeren. Natuurlijk vraagt een nieuwe dirigent wat gewenning. De voorbereiding van het vakantieconcert (3 juli) waarschijnlijk samen met een gastorkest begint nu gestalte te krijgen.

"Om ons publiek echter niet te lang te laten wachten en ook om de uitbater van café Kanaalzicht Peter Smulders een hart onder de riem te steken voor zijn niet-aflatende inspanningen om in de afgelopen twee jaar samen met het dorp en verenigingen, wanneer het maar enigszins kon, iets te organiseren zullen we dit doen bij café Kanaalzicht. Bij goed weer buiten en mocht het toch slecht weer zijn, dan wijken we uit naar binnen.

Wij nodigen u van harte uit op zaterdag 9 april om 16.00 uur. Wij blazen dan het voorjaar in. Het staat u vrij om dan ook te genieten van een hapje en/of drankje. Het terras is geopend."