DVSG heeft moeite met het veld

GROESBEEK - Zondag speelde DVSG thuis tegen Unitas’28 en kon het goede zaken doen voor een betere klassering. Afgelopen donderdagavond is er goed gespeeld en overtuigend gewonnen op kunstgras.

DVSG begint de wedstrijd in dezelfde opstelling als afgelopen donderdag. Het grote verschil is dat er nu op het hoofdveld op gras wordt gespeeld. En dit veld is droog, hard en hobbelig. Beide partijen hebben daar uiteraard last van, maar DVSG blijkbaar toch beduidend meer. Want DVSG wil snel combinatievoetbal spelen en dat lukt op dit veld maar matig.
Toch is het DVSG dat in de eerste helft verschillende goede kansen creëert met schoten van Sem Kamps en een paar kopballen die net niet het doel raken. Met de rust is het nog steeds 0-0, maar dit voelt voor DVSG als een tegenslag.

Na rust komt Unitas’28 al snel beter in de wedstrijd door het hanteren van lange ballen naar de voorste linie. Hieruit wordt Unitas niet echt gevaarlijk. Het gevaar bij Unitas komt van de dode spelmomenten, zoals vrije trappen en corners.
Een handsbal, ontstaan op een vreemde manier , leidt in de 65e min tot een penalty voor Unitas’28 en de 0-1 achterstand van DVSG. DVSG blijft het proberen, maar kan in de tweede helft eigenlijk geen kansen meer creëren en moet ondanks alle inspanningen en het iets betere spel , m.n. in de 1e helft, accepteren dat deze wedstrijd verloren gaat. DVSG zakt door dit resultaat ook naar de 6e plaats op de ranglijst.

Donderdagavond wordt er alweer gespeeld  tegen Victoria ’25 uit en bij winst kan DVSG weer klimmen op de ranglijst.