Van links naar rechts: Voorzitter Bert van den Bosch, erevoorzitter Jan Engelen en burgemeester Slinkman. (foto: Peter Hendriks)
Van links naar rechts: Voorzitter Bert van den Bosch, erevoorzitter Jan Engelen en burgemeester Slinkman. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Honderdjarige harmonie KNA krijgt koninklijke erepenning

BEEK – Het 100-jarig bestaansfeest van de Beekse harmonie Kunst Na Arbeid (KNA) is het afgelopen weekend groots gevierd. Zaterdagavond werd de spits  in een vol Kulturhus van Beek afgebeten met een jubileumconcert, dat er mocht zijn. 

Tijdens het prachtige concert werd er een nieuw vaandel gepresenteerd. Zondagmiddag tijdens een druk bezochte receptie wachtte de harmonie een speciale verrassing die burgemeester Slinkman bij zich had. Slinkman overhandigde een Koninklijke Erepenning, die je niet zo maar krijgt, aldus Slinkman. 

De vereniging en het bestuur zijn grondig doorgelicht, waaruit kwam dat harmonie KNA een vooraanstaande vereniging is. Naast het muzikale van de harmonie hebben ze een veel breder cultuur belang en ook op sociaal gebied. Zo is KNA te allen tijde breid op te treden bij bijzonderheden van de schutterij, carnaval, Sinterklaasintocht en Oranje Comité en niet te vergeten bij de jaarlijkse Dodenherdenking en herdenking van de operatie Market Garden waar harmonie KNA de plechtigheden muzikaal opluistert, aldus Slinkman. Kortom Harmonie KNA is niet meer weg te denken in de Beekse gemeenschap.