Van links naar rechts: Griffier Jan van Workum, Mechteld ten Doesschate, Wilm Janssen en  Tessa Vorderman. (foto: Peter Hendriks)
Van links naar rechts: Griffier Jan van Workum, Mechteld ten Doesschate, Wilm Janssen en Tessa Vorderman. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Afscheid van drie raadsleden en raadsgriffier

BERG EN DAL – Donderdagmiddag heeft burgemeester Slinkman afscheid genomen van drie raadsleden: Mechteld ten Doesschate (VVD), Wilm Janssen (CDA) en Tessa Vorderman (D66) en van raadsgriffier Jan van Workum. 

Mechteld ten Doesschate heeft ruim veertig jaar in gemeenteraad gezeten. Burgemeester Slinkman had de Erepenning van de gemeente Berg en Dal voor Mechteld ten Doesschate ,barones van Hardenbroek van Ammerstol. Mechteld stond bekend dat ze nooit geen blad voor de mond nam en altijd recht door zee op haar doel afging. Mechteld maakte zich met haar houding niet altijd populair, zowel in het gemeentehuis als daarbuiten, maar ze was wel eerlijk. 

Ook liet Mechteld -in de twee jaar dat ze wethouder was- zien dat ze ook een sociaal hart had. Zij regelde in die tijd dat de kinderen van mensen met een laag inkomen toch lid konden worden van de bibliotheek en van een club. Daarnaast konden ze eens in de twee jaar nieuwe voetbalschoenen kopen op kosten van de gemeente.
Zowel Tessa Vorderman als Wilm Janssen kregen een gemeentepenning als dank voor hun inzet als raadslid voor de gemeente Berg en Dal. Van scheidend raadslid Jos Peters (voor Berg en Dal) zal op een later tijdstip afscheid worden genomen. Ook werd er afscheid genomen van raadsgriffier Jan van Workum, die met pensioen is gegaan.