De Horst 1 neemt punt mee naar Groesbeek

na een spannende wedstrijd in Deurne

DE HORST - Op zondag 27 maart 2022 speelde De Horst 1 uit tegen Arcades 1 in Deurne. De wedstrijd ging moeizaam van start. Hoewel de ploeg uit Groesbeek feller was, werden de kansen die gecreĆ«erd werden niet voldoende afgemaakt.

Ondanks dat de verdediging scherp werd uitgevoerd, wist Arcades vroeg twee keer te scoren. Hier werd op gereageerd door Malissa Jacobs en Lieke Bouwman. Helaas was het voor De Horst een wedstrijd met ups en downs, waarin zij zichzelf niet voldoende beloonde. Arcades wist vaker de korf te raken en met nog wel een verzilverde vrije worp van Romy Wijnhoven werd de rust ingegaan met 6-3.

In de rust werd De Horst op scherp gezet door coaches Mikki Olthof en Roel Vrijhoef. Janiek van Kesteren verkleinde het gat met het verzilveren van een strafworp. Het scorebord bleef daarna langere tijd op 9-7 staan. Arcades wist na een tijdje weer twee keer te scoren. Met een achterstand van vier punten had De Horst weinig te verliezen. Janiek van Kesteren, Malissa Jacobs en Dianne van Kesteren wisten samen in de laatste fase nog vier keer de korf te raken. Dit resulteerde in de laatste minuten nog in een eindstand van 11-11. Door andere uitslagen in de poule betekent dit een derde plek in het klassement. Met de regels van deze kleinere competitie is het gevolg dat er in de weekenden van 8 en 15 april extra wedstrijden gespeeld gaan worden om te zorgen dat De Horst 1 niet degradeert.

Eerst is er nog een competitiewedstrijd op 3 april om 11.15 uur, tegen Rietvogels/Euro Girls 1 in Westerhoven. Doelpunten: 4x Malissa Jacobs, 3x Dianne van Kesteren, 2x Janiek van Kesteren, 1x Lieke Bouwman en 1x Romy Wijnhoven