DVSG doet goede zaken

GROESBEEK - Vandaag zondag 10 april speelt DVSG thuis tegen WVW, een tegenstander die net boven DVSG staat.

DVSG speelt op gras en de vorige wedstrijd werd er geklaagd over de grasmat. Vandaag ziet het er beter uit en ook het weer zit mee. Dus alle kans op een goede wedstrijd vandaag.

De wedstrijd begint met een spannend moment als een terugspeelbal door de keeper wordt opgepakt. Gelukkig levert deze vrije trap voor WVW geen doelpunt op. Er is veel inzet en strijd, maar echte grote kansen lever dit niet op in de eerste helft. Beide teams gaan gelijk op, met misschien wat beter schietkansen voor DVSG, is DVSG een penalty onthouden maar de ruststand is gewoon 0-0.

In de tweede helft is DVSG veel aanvallender en geeft het veel druk naar voren. In de 54e minuut levert dit vanuit een corner de 1-0 op. Niek Derksen schiet de corner binnen. WVW geeft zich nog niet gewonnen, maar komt nog maar zelden onder de druk van DVSG vandaan. Uit opnieuw een corner scoort Tim Nillessen in de 70e minuut met het hoofd de 2-0. En als drie minuten later Sem Kamps vanuit een vrije trap de 3-0 binnen schiet, is de wedstrijd wel beslist.

Er wordt van beide zijden veel gewisseld en zo komt jeugdspeler Siem Thijssen in de laatste minuut van de wedstrijd nog op het scorebord. In een goed uitgespeelde kans krijgt Siem de bal panklaar van Ivo van Balkom en scoort Siem de 4-0.

DVSG kijkt terug op een goede wedstrijd, waarin het verdedigend goed in elkaar zat en de aanval ook kansen creƫerde.
Dit biedt weer kansen om zaterdag de gestaakte wedstrijd tegen Victoria uit wegens sneeuw met een 1-0 achterstand alsnog in het voordeel  van DVSG af te sluiten.