Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Brandweer Groesbeek druk door vallende bomen tijdens Lentestorm

Algemeen

GROESBEEK – Leden van de vrijwillige brandweer in Groesbeek hebben donderdagmiddag en -avond 7 april de handen uit de mouwen moeten steken om de omgevallen bomen te verwijderen van de diverse wegen. 

Ze is letterlijk en figuurlijk van hot naar haar gereden naar de meldingen van stormschade, voor het merendeel omgewaaide bomen die de wegdekken versperden. De eerste melding kwam rond 17.00 uur over een omgewaaide boom die een gedeelte van de Biesseltsebaan in Heilig Landstichting versperde. Een uur later was het opnieuw het geval op de Koningin Wilhelminaweg, waar bij een eerdere storm de bomen omvielen als lucifers en veel schade aanrichtte aan de omheining van het Trefferscomplex. Nu vier er een boom om aan de andere kant van de weg. Toch werd besloten het gedeelte van de Koningin Wilhelmina weg vanaf het Nijerf tot de Lage Horst voor alle verkeer af te sluiten uit veiligheidsoverwegingen. 

Tegelijker werd de brandweer gealarmeerd om assistentie te verlenen bij een woning waar een metalen plaat op de schoorsteen op vallen stond. Daarvoor moest een hoogwerker van de brandweer aan te pas komen om het metalen deel te verwijderen. Even voor half acht had op de Oude Kleefsebaan ook een boom het loodje gelegd door de storm, die versperde ook een groot gedeelte van de Oude Kleefsebaan. Even na 20.00 uur had een boom de 2e Colonjes versperd, die werd door de brandweerlieden verwijderd. Even na 21.00 uur versperde een boom de Hogewaldseweg in Groesbeek, tijdens deze werkzaamheden van de brandweerlieden is de Hogewaldseweg tijdelijk afgesloten totdat de klus geklaard was.