Afbeelding
Foto:

Guy Verlinde naar Grand Café De M’ooije Waard

MILLINGEN - Terwijl de organisatie van Real Roots Cafe Live gezonde groeiambities heeft, blijven ze voorlopig kleinschalige liveconcerten organiseren in Grand Café De M’ooije Waard, aan de Sint-Willibrordstraat 20 in Millingen aan de Rijn. Een bijzonder samenwerking waarin horecaondernemer en culturele organisatie een keer in de maand de handen ineenslaan met als gezamenlijk doel livemuziek dichter bij de mensen te brengen.

Op zondagmiddag 24 april (15:00 uur) is de Belgische bluesgitarist en singer-songwriter Guy Verlinde te gast. Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische en Nederlandse blues scene en toerde met zijn band The Mighty Gators non-stop door Europa. Hij speelde op talloze grote festivals zoals Blues Peer, Ancienne Belgique, Moulin Blues Ospel en natuurlijk op Polder Pop (2018) in Leuth.

Tijdens deze Real Roots Cafe Live sessie laat Verlinde zich bijstaan door Oliver Vander Bauwede op mondharmonica. Vander Bauwede is een veelzijdig harmonicaspeler, die veel verder gaat dan enkel de traditionele blues licks. Beïnvloed door zijn leermeester Steven De Bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica de meest verscheidene muziekstijlen.

Verlinde’s vorig jaar verschenen cd Standing in The Light Of A Brand New Day werd opgenomen tussen de eerste en tweede corona-lockdown en is een positief album geworden. Een nieuwe stap in Verlinde’s muzikale en tekstuele evolutie. Onlangs tekende Guy Verlinde nog voor het Live album. Live at Minard 2022. De oudste schouwburg van Gent diende als de room to be. Guy Verlinde kennen we als een energieke performer, maar tijdens deze show laat hij zich van zijn meest ingetogen en intimistische kant zien. Deze extraverte performer weet zijn publiek binnen een hand omdraai te bereiken en laat vooral de positieve kracht van zijn muziek spreken. Opnieuw een niet te missen interactieve concertervaring waar finger-picking, akoestische slide gitaar, een mondharmonica en verhalende luisterliedjes je naar de keel grijpen.

De entree voor deze Real Roots Café Live sessie bedraagt 12,00 euro (online voorverkoop) en 15,00 euro contant aan de kassa. Pinnen aan de kassa is niet mogelijk. Tickets zijn online verkrijgbaar via de Real Roots Café webshop (www.realrootscafe.com/webshop).