Bij besparen van energie en verlagen van energierekening

Energiecafé Mook en Middelaar helpt huurders

MOOK EN MIDDELAAR - Energie besparen is goed voor het klimaat én uw portemonnee. Ook huurders hebben daar profijt van, namelijk een comfortabel huis én een lagere energierekening. Gemeente Mook en Middelaar helpt 700 huurders daarbij met een waardebon van 75 euro om energiebesparende producten te kopen. Hiervoor krijgen alle huurders een brief van de gemeente.

Het Energiecafé heeft voor huurders diverse gratis activiteiten op het programma staan, namelijk advies op maat aan huis door een energiecoach, inloopspreekuren speciaal voor huurders en informatiebijeenkomsten voor huurders die in dezelfde straat of appartementen complex wonen. De energiecoaches van het Energiecafé wonen allen in de gemeente Mook en Middelaar, ze hebben al veel ervaring en zien vaak mogelijkheden waar u zelf nog niet aan heeft gedacht.  

Via de brief van de gemeente of de website energiecafemookenmiddelaar.nl kunnen huurders zich melden voor een gratis bezoek aan huis en advies op maat. De inloopspreekuren staan vermeld op dezelfde website; langskomen vóór 20 mei betekent dat men ook geholpen kan worden met het besteden van de waardebon van de gemeente.  

Bijeenkomsten voor huurders van woningen in de gemeente
Huurwoningen in dezelfde straat of in een appartementencomplex hebben vaak dezelfde kenmerken. Voor groepen huurders met min of meer dezelfde woning organiseert het Energiecafé informatiebijeenkomsten waar men samen op zoek gaat naar en voorgelicht wordt over de mogelijkheden voor energiebesparing.