Voorbereidingen ouderwetse zeepkistenrace in centrum Groesbeek

GROESBEEK - Na twee jaar coronamaatregelen kan de organisatie ‘Groesbeek is Genieten' samen met BIS Groesbeek eindelijk de lang verwachtte zeepkisten race gaan organiseren. 

Het vorig jaar zou de bedoeling zijn naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Motor en Bromfietsclub ‘De Zeven Heuvelen', maar kon toen ook niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Nu is de felbegeerde zeepkistenrace de gepland op zondag 17 juli aanvang 12.00 uur.

Om dit evenement te doen slagen is contact gezocht met een aantal technische scholen uit de regio met het verzoek om professionele zeepkisten te bouwen voor het project 'Sterk Techniek'. Het project is zo succesvol dat de scholieren in de afgelopen twee jaar tijd liefst 24 zeepkisten hebben gebouwd.
Deze studenten zullen allemaal deelnemen aan de scholieren race op 17 juli.

Verder zijn er twee klasse waar je zelf aan deel kunt nemen te weten de Wedstrijdklasse en de Funklasse. De deelnemers moeten zich wel inschrijven en zelf de zeepkisten bouwen volgens het reglement wat de downloaden is via www.zeepkistenracegroesbeek.nl, waar ook meer informatie omtrent de zeepkistenrace staat.