(foto: Dorien Theunissen)
(foto: Dorien Theunissen) Foto: Dorien Theunissen

Huldigingen bij fanfare Wilhelmina

GROESBEEK - Op zondag 10 april was het dan eindelijk zo ver dat er weer muziek gemaakt kon worden en dat het bestuur van fanfare Wilhelmina een aantal van haar trouwe leden kon huldigen.

Tijdens een drukbezochte en gezellige happening in het clubgebouw van de fanfare werden de volgende leden door voorzitter Miel Fransen toegesproken.

Amber Vergeer 5 jaar lid; het is een traditie van de fanfare dat jeugdleden als aanmoediging bij hun 5-jarig lidmaatschap kort in het zonnetje worden gezet. Vaandeldrager Frans Theunissen en trompettist Sjaak Schreven waren 12,5 jaar lid. Tonnie Nabuurs, de trouwe bariton speler, werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap.
Vijftig jaar lid waren bugeliste Jeanne Kervezee, voormalig Showgroep instructrice Marion Kersten en erevoorzitter Theo Hermsen. Tot slot een hulde aan huisfotograaf en voormalig slagwerker Theo Kersten, voor liefst zestig jaar verbondenheid met Wilhelmina.

Voor het echtpaar Theo en Marion Kersten (samen 110 jaar lid) had het bestuur rond het slot van het lunchconcert nog een verrassing in petto. Voor hun geweldige inzet gedurende zóveel jaren werden beiden benoemd tot erelid van de fanfare. Begeleid door de fanfare zong zangeres Susan Remers de kersverse ereleden toe met een speciale tekst op het lied van Suzan en Freek ‘Als Het Avond Is’.

Trots liet voorzitter Miel Fransen nog weten dat tijdens de ‘Kennismaking met instrumenten’ op 3 april zich acht nieuwe, met name jeugdleden, hebben aangemeld om muziek te gaan maken bij de fanfare.