(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

KoffieSalon Oekraïne

in Kekerdom

KEKERDOM - Op zaterdag 9 april, in het Kulturhus in Kekerdom, stond de KoffieSalon in het teken van Oekraïne. Hoofdgast was gordijnkunstenaar Tatjana Kirienko, Oekraïense, en was langere tijd met haar atelier Gordijnkunst gevestigd in het dorpshuis in Kekerdom. 

Tatjana maakt haar kunstwerken samen met enkele Oekraïense vrouwen. Over deze vrouwen in oorlogsgebied schrijft ze een blog: helmen vol verhalen. Geert van den Broeck las voor uit haar blog. Henk Kummeling, historicus, vertelde over de achtergrond van de oorlog.

Wethouder Irma van de Scheur beschreef wat de gemeente doet aan opvang van Oekraïense vluchtelingen. Jo Coerwinkel uit Leuth sprak als coördinator van de vluchtelingen die er in de pastorie verblijven.

Een indrukwekkende bijeenkomst waarbij Tatjana emotioneel haar verhaal vertelde. Er werd royaal gegeven aan de vrouwen in de Oekraïne waarmee Tatjana nauw samenwerkt. Doneren kan op rekeningnummer NL 80 KNAB 0410 5109 04 ten name van T.Kirienko/Curtainenko.

De organisatie van de Koffiesalon was in handen van Geert van den Broeck en Kitty Gerritsen. "Wilt u op de hoogte gehouden worden over komende Koffiesalon bijeenkomsten, stuur dan een email naar Kitty Gerritsen (cjjm.gerritsen@gmail.com) of Geert van den Broeck (info@why-not.nu)."