Rituelen, Oecumenisch

Winterwerklezing in Heumen

HEUMEN - Op woensdagavond 20 april om 20.00 uur wordt een lezing gehouden in De Terp, Dorpsstraat Heumen,. Het Oecumenisch Winterwerk van de kerken organiseert deze bijeenkomst. Toegang vrij. Iedereen is welkom. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Rituelen worden vaak gezien als onnodige franje die alleen maar van de inhoud afleiden. Maar niets is minder waar. Rituelen voegen juist een dimensie toe die we met het rationele niet kunnen ontsluiten.

Rituelen zeggen meer dan je kunt zeggen. Hoe doen ze dat? Wat doen rituelen met ons? Wat gebeurt er als rituelen en symbolen ons in de dienst meenemen naar het heilige?
Inleider is Ds Ekkehard Muth uit Nijmegen. Ekkehard Muth was predikant in Duitsland, later in Nederland, sinds 2011 is hij pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel, nu Stadsklooster Mariken in Nijmegen. In 2009 verscheen bij Kok Boekencentrum zijn boek ‘De rijkdom van het ritueel'. Aan de hand van vele (video)voorbeelden gaat Ekkehard Muth deze avond de wereld van de rituelen verkennen.