De Treffers profiteert van fouten tegenstander

GROESBEEK - De Treffers boekte een waardevolle 2-0 overwinning op het uit Maassluis afkomstige Excelsior. Het klassebehoud voor dit seizoen lijkt bijna veilig gesteld en dat was toch een belangrijke reden om Gert Kruys naar Groesbeek te halen.

De Groesbekers lieten met veel inzet hartverwarmend voetbal zien en bleven nadrukkelijk de aanval zoeken. Na 25 minuten kwam de verdiende 1-0 toch op het scorebord. Coen Maertzdorf zette op rechts goed door en leverde een puntgave voorzet af. Leroy George wist die op waarde te schatten en kopte tegendraads in. Doelman Jean Paul van Leeuwen zag er daarbij overigens erg ongelukkig uit: hij had de bal moeten hebben.

Leroy George liet zich deze zaterdagavond vaker van zijn beste zijde zien: na voorbereidend werk van hem schoot Bram Zwanen, die eveneens een goede wedstrijd speelde, over het doel. Was er aan de overkant dan helemaal niets te beleven? Jawel, in de 35e minuut kreeg Excelsior kort na elkaar twee goede mogelijkheden. Niels Kornelis kon de doorgebroken Kaylan Muis de doorgang beletten ten koste van een hoekschop en uit die hoekschop kopte Gabri Urbanus bijna raak. Met een katachtige reactie wist Kornelis ook dat te voorkomen.

In de tweede helft zag het spel van de roodzwarten er aanmerkelijk minder goed uit. Zoals wel vaker zakte het spelpeil. Excelsior ging steeds meer druk uitoefenen, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dat niet. Integendeel, de mannen uit Rijnmond leden in de 77e minuut weer eens slordig balverlies en daaruit schoof de ingevallen Teije ten Den zijn ploeg naar een geruststellende 2-0 voorsprong.
Bijna had Ten Den er nog eentje gemaakt, maar de harde voorzet van Marlon Versteeg kwam op via doelman Van Leeuwen op zijn hak terecht, waardoor het hem niet meer lukte om de bal onder controle te krijgen. De wedstrijd was echter gelopen en er konden weer drie punten aan het totaal worden toegevoegd.