DVSG de betere ploeg

GROESBEEK - Na de halve, verloren, wedstrijd vorige week uit tegen Victoria speelde DVSG vorig weekend uit tegen AVIOS DBV.

De vorige keer heeft DVSG met ruime cijfers gewonnen, maar die wedstrijd werd op kunstgras gespeeld. Vandaag is het natuurgras en natuurlijk is dit veld een beetje ongelijk.
DVSG start in de vaste opstelling van de laatste weken. DVSG probeert met combinatievoetbal de voorhoede in stelling te brengen. Dit niet goed genoeg vanwege het veld. In de 22e minuut levert dit uit een corner de 0-1 op, die Niek Derksen op zijn naam zet. DVSG drukt meer en enkele minuten later levert dit de 0-2 op. Sem Kamps maakt een actie en maakt de bal goed vrij voor zijn linkse been. Hij schiet de bal onhoudbaar in de korte hoek.
Even later heeft ook Rens Hubbers een schietkans, maar mikt naast het doel. Na rust is het AVIOS DBV dat aanvallend begint  en meteen een goede kans krijgt, maar keeper Stan Peters redt . Ook een volgende mogelijkheid levert niets op voor AVIOS DBV. Invaller Stan Hoevenaars krijgt een goed kans maar mikt van veraf naast het doel. Het spel in deze wedstrijd gaat heen en weer. En in de 61e minuut is het Sem Kamps die van 20 meter het net weet te vinden en DVSG op 0-3 zet.

De wedstrijd is nu wel gelopen, toch krijgt AVIOS DBV nog een twee kansjes, maar weet de bal niet tussen de palen te krijgen. DVSG is vandaag de terechte winnaar, had het betere spel en was beter in het benutten van kansen. De grote uitslag van de thuiswedstrijd werd niet gehaald, maar het krachtsverschil was duidelijk te zien op het veld.
Volgende week wordt het een zwaardere wedstrijd thuis tegen VVLK, de nummer 2 van de ranglijst.