Wandelen in Heumensoord

Algemeen

MOLENHOEK - Zondag 15 mei is er een IVN excursie in Heumensoord. De wandeling met gids start om 14.00 en duurt zo’n twee uur. Gestart wordt er vanaf de parkeerplaats aan het spoor vlakbij het Zweefvliegveld (Groesbeekseweg, Molenhoek). Hier zullen we ook weer eindigen.  

Mei is de bloeimaand en de natuur is op haar hoogtepunt. Je hoort en ruikt nu overal de levenslust van zoemende insecten, zingende vogels en jonge dieren. In het bos is het bladerdek nu ook bijna volgroeid en gesloten. Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar wat we niet alleen kunnen ruiken en horen, maar ook wat we kunnen zien. We gaan op zoek naar kleine en wat grotere diersporen. Zonder deze dieren te verstoren!

Graag aanmelden voor deze excursie: maximaal tien deelnemers. Dit kan via mailadres excursie@ivnnijmegen.nl tot vijf dagen vantevoren. Denk aan goede schoenen en goede kleding. Op ongeveer 5 minuten lopen van het start- en eindpunt ligt restaurant Zweef-Inn waar na afloop – op eigen kosten - wat genuttigd kan worden.

De kosten zijn twee euro per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN-leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.