WMG bood over kaalslag bomen langs Gooiseweg Groesbeek.
WMG bood over kaalslag bomen langs Gooiseweg Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

Werkgroep Milieubeheer Groesbeek kwaad

Algemeen

GROESBEEK – Werkgroep Milieubeheer Groesbeek is niet te spreken over de kaalslag aan de Gooiseweg dit in verband met de geplande woningbouw van Schreven. 

Er zijn volgens de werkgroep waardevolle bomen gekapt voordat een vergunning onherroepelijk is geworden en bezwaar maken eigenlijk geen zin meer heeft. Desondanks maakt de werkgroep toch bezwaar tegen deze bomenkap. Volgens een woordvoerder van de werkgroep zijn er half januari in totaal 89 laanbomen zoals beuken, esdoorn en acacia’s gekapt en een maand later werd de kapvergunning pas verleend. 

De gemeente laat desgevraagd weten dat de projectontwikkelaar half januari de bomen die hij gepakt heeft vergunningsvrij waren. Maar voor de bomen die in maart gekapt zijn geldt wel een kapvergunningsplicht. De projectontwikkelaar heeft de bomen op eigen risico gekapt. 

Volgens de werkgroep hadden de bomen langs de Gooiseweg veel natuurwaarde en waren ze beeldbepalend. Het bestemmingsplan geeft aan dat de bomen zouden blijven staan. De werkgroep verzoekt om die reden dat er een dertigtal bomen van vergelijkbare omvang worden teruggeplant, zodat de laan langs de Gooiseweg in ere zal worden hersteld.