Eén van de nieuwe AED-kasten die de gemeente Berg en Dal dit voorjaar heeft aangeschaft. De kasten zijn onder andere in beheer van de ehbo-vereniging Groesbeek en worden met regelmaat opgeroepen voor gebruik.
Eén van de nieuwe AED-kasten die de gemeente Berg en Dal dit voorjaar heeft aangeschaft. De kasten zijn onder andere in beheer van de ehbo-vereniging Groesbeek en worden met regelmaat opgeroepen voor gebruik. Foto: Ronald Spierings

Ehbo-vereniging Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Na opheffen van de coronamaatregelen kan de ehbo-vereniging Groesbeek de draad weer oppakken. Nog voor de zomervakantie wordt er een ehbo-cursus én een reanimatie-AED-cursus georganiseerd.

De ehbo-cursus wordt versneld gegeven op drie zaterdagen van 11, 18 en 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur in het Montessori College in Groesbeek. De cursus wordt op maandagavond 27 juni afgesloten met Oranje Kruis-examen. Dat is het landelijk erkende ehbo-diploma. De kosten voor de ehbo-cursus bedragen 310 euro. Dit is ínclusief de lesboekjes van het Oranje-Kruis, de koffie en de thee en de benodigde lesmaterialen, die u in de toekomst ook weer kunt gebruiken voor de herhalingscursussen om het diploma geldig te houden. 

Sinds kort hangen er in de Gemeente Berg en Dal nieuwe AED-kasten (zie foto). Om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze kast en reanimatie technieken wordt op één avond een basiscursus reanimatie-AED georganiseerd door de ehbo-vereniging.
Indien u slaagt voor de cursus, weet u hoe u moet handelen als er zich in u directe nabijheid een hartstilstand voordoet.

De datum voor deze cursus is 24 mei van 18.00 tot 22.00 uur eveneens in het Montessoricollege. De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NNR. Na het volgens van de cursus ontvangt u een certificaat. De kosten voor deze cursus bedragen inclusief koffie en lesmaterialen 50 euro. Inschrijven kan via info@ehbo-groesbeek.nl.