Energiecoaches actief in de gemeente Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - Het Duurzaamheidscafé Berg en Dal heeft eind vorig jaar een oproep gedaan binnen de gemeente voor de werving van energiecoaches. De gemeente Berg en Dal heeft de kosten voor de opleiding van de energiecoaches en het adviestraject betaald. 

Er zijn nu tien coaches opgeleid. Zij gaan inwoners helpen hun woning te verduurzamen en zijn nu klaar om langs de deuren te gaan. Wethouder Nelson Verheul spreekt hen toe bij de afsluiting van hun opleiding. U bent daarbij van harte welkom op dinsdag 26 april april 15.30 uur in het Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6 Beek. 

Wat doet de energiecoach precies? De energiecoach doorloopt met inwoners hun huis en vertelt welke verbeterpunten er zijn. De energiecoach maakt een zogenaamde energiescan, maakt hiervan een rapport en komt tot een stappenplan met de inwoner. Zo bekijken ze samen waar winst te behalen valt. Veel mensen weten vaak niet hoe ze hun woning kunnen verduurzamen of welke stappen ze moeten zetten. De energiecoaches gaan inwoners helpen bij om hun energiegebruik zo laag mogelijk te krijgen. Laten zien hoe ze hun woning het best kunnen isoleren etc. Na een afgesproken periode neemt de energiecoach weer contact op om de geplande maatregelen door te nemen. Ook bij tussentijdse vragen kan de inwoner contact opnemen met de coach. 

Hoe kunnen inwoners zich aanmelden? Inwoners die aan de slag willen met het energiezuiniger maken van hun woning kunnen zich melden via ecoachbend@gmail.com. Als ze hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermelden ontvangen ze alvast informatie ter voorbereiding van een bezoek. De inzet van de energiecoach is gratis. De gemeente en energiecoach hopen dat de betreffende inwoner met deze hulp vervolgens zijn/haar portemonnee en het klimaat bespaart.

Inwoners die eerder via de zogenoemde ‘groene bon’ aangegeven hebben dat ze bezoek van een energiecoach willen, hebben inmiddels een mail ontvangen met de vraag of zij zich willen aanmelden via ecoachbend@gmail.com.