Bunkerschepen.
Bunkerschepen. Foto: Archief Ben Koenders

informatiecentrum Millingen

Algemeen

MILLINGEN - Het informatiecentrum streeft ernaar om de cultuur en de historie van ‘t Laag levendig te houden. Water is voor Millingen aan de Rijn al voor vele generaties van groot belang. Vandaar dat bij de eerste expositie is gekozen voor bedrijvigheid op en aan het water. 

“Met dit initiatief willen we de inwoners van ‘t Laag, toeristen en recreanten kennis laten maken met de rijke cultuurhistorie van ’t Laag. Het informatiecentrum komt in de Sint-Antonius van Paduakerk. Tijdens de openstelling van het informatie-centrum wordt u ook in de gelegenheid gesteld om de kerk te bezichtigen.”

Op 22 mei openen burgemeester Mark Slinkman en pastoor Rudo Franken het informatiecentrum. “Vanaf 24 mei tot eind oktober kunt u het informatiecentrum op dinsdagen, vrijdagen en zondagen van 13:00 – 17:00 uur bezichtigen. We zijn op zoek naar materiaal over veerponten en visserij. Heeft u op zolder, in de schuur of oude schoenendoos nog materiaal liggen wat affiniteit heeft met veerponten en visserij dan zouden we dit graag in bruikleen willen hebben.”

“Laat een berichtje achter op bizmillingen@gamail.com en we nemen contact met u op. Om bezoekers te ontvangen en van dienst te zijn is BIZ Millingen Centrum op zoek naar vrijwilligers die willen suppoosten. Ben jij geïnteresseerd in cultuurhistorie en vind je het leuk om met mensen om te gaan dan zijn wij op zoek naar jou. Beschikbaar: gemiddeld 1 keer per 2 weken. Periode: van eind mei tot eind oktober. Aanmelden: laat het ons weten via: Bizmillingen@gmail.com of neem telefonisch contact op met Cas Blom 06 319652674 of Anneke Neijenhuis 06 53745702.”