Zonnepanelen voor Eigen Thuis in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Stichting Eigen Thuis heeft voor het pand aan de Hoflaan in Groesbeek, dat zij binnenkort gaat betrekken, de meeste stemmen binnen gehaald onder de leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen.

De Rabobank had voor de verduurzaming van maatschappelijke panden in de regio Nijmegen drie panden genomineerd waarop de leden konden stemmen. Dat waren het clubhuis van DVSG in Groesbeek, het pand van de scouting in Alverna en het pand van de Stichting Eigen Thuis aan de Hoflaan in Groesbeek.

Doordat de meeste stemmen op het pand de Stichting Eigen Thuis zijn uitgebracht gaat de Rabobank vijftig procent van de zonnepanelen die op het pand geplaatst gaan worden voor haar rekening nemen. Dat is voor de zeven bewoners met een licht verstandelijke beperking geweldig nieuws, want niet alleen hoeven zij de investering in de zonnepanelen niet volledig te financieren, maar in de komende jaren heeft het een geweldige positieve invloed op de energierekening voor hen.

Het goede nieuws werd onlangs persoonlijk door de directeur van de Rabobank Rijk van Nijmegen, de heer Antoine Driessen, aan de voorzitter van de Stichting Eigen thuis gebracht. De panelen zullen de komende maanden worden geleverd, waarbij er nog even wordt gekeken welk tijdstip nog meer voordeel op kan leveren als de BTW op zonnepanelen volledig komt te vervallen.