Onthulling portret Titus Brandsma

Algemeen

GROESBEEK - Tijdens de eucharistieviering op 6 mei zal een portret van Titus Brandsma dat geschilderd is door kunstenares Yvonne van Dalen onthuld worden. Zij schenkt dit portret aan de Karl-Leisner-Mariëndaalkapel. Als bekend wordt Titus Brandsma op 15 mei heilig verklaard door paus Franciscus. Na afloop van de viering is er trouwens gratis koffie of thee voor iedereen.

Al enkele jaren wordt op elke eerste vrijdag van de maand een eucharistieviering gehouden in de Karl-Leisner-Mariëndaalkapel. De viering op 6 mei begint om 19.00 uur.
De voorganger is Aloys van Velthoven, de pastoor van de Cosmas en Damianuskerk. Louise Wijninga is lector en het orgel wordt bespeeld door Lisette Cillessen en Martijn Pouwelsen zingt.

Tevens wordt er aandacht besteed aan Karl Leisner en Titus Brandsma. Het is geweldig dat de kapel haar functie behouden heeft en het beheer van de kapel uitgevoerd wordt door de Sint-Michael Stichting Groesbeek met als doelen: viering en verdieping in het katholieke geloof in Groesbeek en de bevordering van de devotie tot de zalige Karl Leisner.

De pas gepresenteerde brochure ‘Karl Leisner en Titus Brandsma eindelijk samen verenigd’ ligt voor geïnteresseerden achter in de kapel.

In principe zijn de brochures gratis maar een kleine gift in de offerblok bij Maria wordt ten zeerste op prijs gesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze viering.