Burgemeester Slinkman feliciteert diamanten paar met een bloementaart.(foto: Joop Verstraaten)
Burgemeester Slinkman feliciteert diamanten paar met een bloementaart.(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Dansavond bij Joop van Jan van Toon

bracht Frans en Nel Langeveld bij elkaar

GROESBEEK – Het was in de zaal van Joop van Jan van Toon waar Frans Langeveld (84) na het voetballen voor het eerste elftal van De Treffers nog even aanging waar hij Nel Janssen (82) ten dans vroeg. Na enkele foxtrots werd het om 24.00 uur tijd om naar huis te gaan. Frans speelde daar handig op in en bracht Nel naar huis en vanaf die tijd zijn ze elkaar nooit meer uit het oog verloren. 

Sterker nog: ze zijn op 27 april 1962 getrouwd en zijn ingetrokken bij de ouders van Frans, Piet en Mechel Langeveld aan de Heumensebaan in Groesbeek. Daar is in 1963 hun eerste zoon Erwin geboren. Frans was van beroep metselaar en bouwde op de plaats van zijn ouderlijk huis een nieuw dubbelwoonhuis. Tijdens de bouw trokken ze bij de ouders van Nel, Hein en Antje Janssen aan de Vlasrootweg in, waar in 1965 hun tweede zoon Paul geboren werd. In januari 1966 was het huis aan de Heumensebaan klaar en daar zag in oktober hun derde zoon Frank het levenslicht.

Nel heeft voor haar trouwen op de administratie bij Philips in Nijmegen gewerkt en later in de delicatessezaak bij van de Bergh in Nijmegen. Ze stopte met werken om voor haar drie zoons te zorgen. Frans bleef actief in de bouw als metselaar en later als tegelzetter. Het huis aan de Heumensebaan werd medio 1996 verbouwd tot woonhuis met aanleunwoning voor Frans en Nel, waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds met plezier wonen.

Het diamanten paar heeft inmiddels zeven kleinkinderen (twee meisjes en vijf jongens) waar beiden met volle teugen van genieten. Toen ze nog klein waren, hebben ze regelmatig bij opa en oma gegeten, want de grote hobby van oma was koken en daar maakten ze gretig gebruik van. Nu is het wel eens andersom en nodigen de kleinkinderen opa en oma uit om mee uit te gaan eten. 

Frans is met regelmaat rondom het huis in de tuin te vinden die er altijd spic & span uitziet. Daarnaast bezoekt Frans regelmatig De Treffers waar hij zelf vanaf zijn 16e tot zijn 35e in ‘t eerste elftal gevoetbald heeft. Ook zijn twee zoons en vijf kleinkinderen zijn gaan voetballen, waarbij kleinzoon Tjeu eruit springt; hij voetbalt al enkele jaren in de selectie van De Treffers. Frans is vorig jaar nog gehuldigd voor zijn 75-jarig lidmaatschap bij De Treffers. Frans heeft nog een zus en Nel nog drie zussen en een broer. 

Samen genieten ze nog steeds van de bezoekjes aan de kinderen en familie. Op woensdag 26 april wordt het diamanten huwelijksfeest gevierd met familie en vrienden in zaal De Oude Molen in Groesbeek.