De huidige noodwinkel blijft tot de opening van de nieuwe winkel open. (foto: Joop Verstraaten)
De huidige noodwinkel blijft tot de opening van de nieuwe winkel open. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Hans De Echte Bakker opent hypermoderne, grotere en vernieuwde winkel

GROESBEEK – Op 12 , 13 en 14 mei opent Hans De Echte Bakker aan de Dorpsstraat in het centrum van Groesbeek na een grondige renovatie de deuren van zijn vernieuwde, hypermoderne winkel met een driedaags openingsfeest. De klanten vinden dan een breed assortiment van de lekkerste, ambachtelijke brood- en banketproducten. 

De overheerlijke geur van versgebakken brood en lekkers blijft, zoals men van Bakker Hans gewend is. De nieuwe winkel onderscheidt zich van andere bakkerswinkels te weten: modern, ruim en met de sfeer van een horecazaak.

Iedereen die in het centrum van Groesbeek komt, is het de laatste maanden opgevallen dat Hans De Echte Bakker flink aan het verbouwen is geweest. Inmiddels is de winkel -met het naast gelegen leegstaande pand- alsmede de achterliggende bakkerij twee maal zo groot geworden en voldoet totaal aan de eisen des tijds. 

In de nieuwe winkel kunnen de klanten meekijken met het ambacht, waar achter de winkel broodjes worden gebakken en het banket wordt afgewerkt. Daarnaast kan men genieten van een kop koffie en een snack voor onderweg. In de vergrote winkel is er meer ruimte om de ambachtelijke producten te presenteren, maar ook voor elkaar. 

Hans De Echte Bakker is zeventien jaar geleden begonnen in de voormalige bakkerij van Piet en Nel Claassen en acht jaar geleden zijn de twee dochters Anne en Ellen ook in de zaak gekomen – de tweede generatie – om het familiebedrijf samen met Hans voort te zetten. Hans is het bakkersvak met de paplepel ingegeven in de bakkerij van zijn vader André aan de Hoge Horst in Groesbeek. 

Hans heeft vervolgens dertig jaar lang een bakkerij gerund in Nijmegen en heeft de zaak overgedaan aan een medewerker en heeft daarna in Groesbeek een nieuwe start gemaakt. Donderdag 12 mei om 09.00 uur wordt de geheel nieuwe winkel officieel geopend en op zowel de openingsdag als vrijdag 13 en zaterdag 14 mei zijn er scherpe dagaanbiedingen. Op die dagen is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en niet te vergeten te proeven van de lekkernijen. Overigens blijft de noodwinkel tot éénn dag voor de opening geopend.Tevens is er zaterdag 14 mei voor de kinderen een clown en kunnen zij zich gratis laten schminken tussen 10.30 en 15.00 uur.