Plantjes en producten uit de Kloostertuin. (foto: Erna Gerrits)
Plantjes en producten uit de Kloostertuin. (foto: Erna Gerrits) Foto: Erna Gerrits

Wekelijks marktje

onder-de-boom in Groesbeek

GROESBEEK - Vanaf 10 mei staat iedere dinsdag van 14.00-16.00 uur ons kraampje-onder-de-boom in de Kloostertuin van Mariƫndaal.

De vrijwilligers van de Kloostertuin werken wekelijks in hun moes-, bloemen- en pluktuin. Daar komen mooie producten uit voort. Die verkopen we om weer nieuwe materialen aan te kunnen schaffen. We staan met ons kraampje bij de moestuinbakken van de Kloostertuin (Mariƫndaal) aan de achterkant van de Gasterij midden in Groesbeek

Wat is er allemaal te koop|? Moestuinplanten zoals tomaten, pompoenen, courgettes, slasoorten, witte en rode kolen, paksoi. Later in het jaar ook boerenkool, spruiten et cetera. Kruiden zoals peterselie, selderij, tijm, rozemarijn, bieslook, basilicum, oregano en munt. Er zijn ook eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers, goudsbloem, komkommerkruid (borage) en aardpeer en de bessenstruikjes.

Daarnaast hebben we 'vergeten groenten' zoals palmkool, Nieuw-Zeelandse spinazie, rode en gele snijbiet en melde. En eenjarige bloemen zoals mirabilis, en leeuwenbekjes. Tot slot zijn er onze jams, dressings, vruchtensaus, gedroogde kruiden en zaden van bloemen, groenten en kruiden. Het aanbod hangt af van het seizoen. De kleine plantjes kosten 0,50 euro. De grote planten en de bessen kosten een euro. Graag met contant geld betalen.