Even wachten voor de officiële opening. (foto: Joop Verstraaten)
Even wachten voor de officiële opening. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Burgemeester Slinkman heropent hypermoderne Bakkerswinkel in Groesbeek

Hans de Echte Bakker eens zo groot

GROESBEEK – Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal heeft donderdagmorgen rond 09.15 uur de hypermoderne winkel van Hans De Echte Bakker aan de Dorpsstraat in Groesbeek heropend. Enkele maanden is men druk in de weer geweest om het naast gelegen pand – voorheen Primera – bij de bakkerswinkel te betrekken. 

Het hele pand heeft een ware face-lift ondergaan en is een aanwinst voor het centrum van Groesbeek. De klanken van fanfare Wilhelmina waren al voor 09.00 uur te horen bij de nieuwe bakkerswinkel in afwachting van de officiële heropening. Dochter Anne sprak haar ouders – de grondleggers van Hans de Echte Bakker – Hans en Dory toe. 

“Sinds 1976 stoppen jullie alle ziel en zaligheid in de Bakkerij. Inmiddels alweer de achtste winkelopening. Vakmanschap, ambacht en passie in zowel de bakkerij als in de winkel maakt het tot een succesformule", aldus Anne in haar toespraak. Namens de dochters Anne en Ellen kreeg Hans en Dory een metalen gedenkplaat overhandigd met als tekst ‘Hans en Dory van IJzendoorn, grondleggers van Hans de Echte Bakker sinds 1976'. 

Deze unieke gedenkplaat krijgt een mooie plaats tegen de geven van de geheel verbouwde en vergrootte bakkerswankel. Burgemeester Slinkman liet weten zijn toespraak kort te houden omdat van binnenuit zo’n lekkere lucht komt, liet hij weten. Slinkman prees het ondernemerschap van zowel Hans en Dory maar zeker ook van beide dochters Anne en Ellen. Maar zeer zeker ook het hele team dat achter hen staat. Deze hernieuwde bakkerswinkel siert de Dorpsstraat op. “Ik ben blij dat het verenigingsleven ook weer opbloeit zoals fanfare Wilhelmina, maar ook de ondernemers komen weer voor de dag. Elders is er veel leegstand in Berg en Dal gebeurt het tegenovergestelde, hier komen ondernemers bij of ze vernieuwen hun hele zaak."

Door het doormidden snijden van een groot gevlochten stokbrood was de heropening een feit. Inmiddels waren de klanten in groten getale aanwezig. Voor de eerste honderd klanten was er een goodiebag, die waren al binnen een uur vergeven waren; daarnaast kunnen de klanten drie dagen lang profiteren van feestelijke aanbiedingen.

Fanfare Wilhelmina moest vroeg uit de veren voor de opening. (foto: Joop Verstraaten)