Spullen van wielrenners zoals zijn schoen over het hele fietspad verspreid. (foto: Joop Verstraaten)
Spullen van wielrenners zoals zijn schoen over het hele fietspad verspreid. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Wielrenner gedood bij ernstig ongeval

op de Wylerbaan in Groesbeek

GROESBEEK – Op de Wylerbaan in Groesbeek is vrijdagmiddag rond 16.00 uur een ernstig ongeval gebeurd waarbij een wielrenner is overleden. Volgens getuigen reed een bestuurder van een auto die uit de richting van het centrum van Groesbeek kwam richting de grens en reed erg opvallend. 

Dan weer op het gras, dan fietspad en dan weer op de Wylerbaan. Even voorbij de ingang van landgoed De Heuvel daar ging het goed mis, daar reed de automobilist achter op de wielrenner die op het fietspad reed. Het slachtoffer werd tientallen meters meegesleurd waarna de auto tegen een elektriciteitshuisje tot stilstand kwam waar de bestuurster bekneld in haar auto bleef zitten. 

De wielrenner moet na het gebeuren op slag dood zijn geweest. Het betrof een 53-jarige inwoner uit Malden. De Hulpinstanties rukte massaal uit waaronder ook een traumahelikopter. Deze traumahulp mocht voor de wielrenner niet meer baten. De bestuurster van de auto is nadat zij uit haar wrak was bevrijd met een ambulance in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

De schoenen en onderdelen van de wielrenners fiets lagen vele tientallen meters verspreid. Doordat de automobilist het elektriciteitshuisje omver had gereden heeft een gedeelte van de Wylerbaan waaronder camping Den Heuvel, camping De Klös en ijsboerderij Foxhil alsmede woningen geen stroom, voor een periode van 8 uur geduurd. Voor camping Den Heuvel en ijsboerderij Foxhil was dat geen probleem zij hadden een eigen aggregaat.

De politie heeft het gedeelte van de Wylerbaan tot 20.30 uur voor alle verkeer afgesloten en het verkeer via de Derdebaan omgeleid en van de andere kant via het Lagewald. De politie deelde zaterdagmorgen 14 mei mede dat de automobilist in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis in Nijmegen is overleden. Het betreft een 40-jarige vrouw uit Heelweg (Gemeente Oude IJsselstreek ).

Het totaal vernielde elektriciteitshuisje. (foto: Joop Verstraaten)