Moestuinen Ooijse Velt.
Moestuinen Ooijse Velt.

Open dag Moestuinen Ooijse Velt

Algemeen

OOIJ - Op maandag 6 juni houdt het Ooijse Velt een open dag. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om onze tuinen en prachtige landschap rondom te bewonderen.

De ecologische moestuinen van het Ooijse Velt liggen tegen het dorp Ooij net achter de Kerkdijk.

Onze groep van dertig enthousiaste tuinders kweekt op ecologische wijze allerlei groenten, kruiden en bloemen. We onderhouden het omringende landschap met oude fruitbomen en een grote poel. Rondom de moestuinen is een haag geplant met tweehonderd streekeigen struiken zodat wilde bijen, insecten en vogels kunnen genieten van de bloesems, bessen en noten. Ook is een insectenhotel gemaakt. Daarnaast zijn fruit- en notenbomen aangeplant in de boomgaard.

Afgelopen jaar is naast de moestuinen ook een voedselbos van één hectare aangelegd. Studenten van de universiteit Wageningen hebben een plan voor het voedselbos gemaakt. Het afgelopen jaar zijn al een heleboel bomen en struiken geplant.

Graag laten we onze moestuinen en het voedselbos zien. Er zijn rondleidingen en we gaan ook samen onder enthousiaste en deskundige begeleiding op zoek naar alle insecten, bijen en vlinders die er op het Ooijse Velt te zien zijn.

“Kom gezellig langs voor een drankje en natuurlijk een hapje uit de tuin. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Kerkdijk Ooij tussen huisnummer 8 en 10 -Velt vlag bij de ingang. Wij zijn een werkgroep van Velt Nederland, ecologisch tuinieren. Kijk op www.velt.nu.”