Vlierhoftuin. (foto: Vlierhof)
Vlierhoftuin. (foto: Vlierhof) Foto: Vlierhof


Vrijwilligers gezocht voor de “natuur inclusief” groentetuin

17 mei 2022 KLEVE – Op Vlierhof is ruimte voor allerlei vormen van vrijwilligerswerk en persoonlijke ontwikkeling. We bieden een inspirerende locatie waar mensen zich welkom voelen en tot bloei kunnen komen. Vrijwilligers of ‘blijdragers’ zijn een belangrijk onderdeel voor Vlierhof. We zijn volop in beweging en kunnen altijd extra hulp gebruiken, ook van mensen uit de buurt. 

Bio Dynamische Groenten

Op Vlierhof wordt sinds 2012 biologische groenten, fruit en noten verbouwd. En sinds 2016 zijn we zelfs Demeter gecertificeerd. Deze certificering is de hoogst haalbare onderscheiding in de Biodynamische landbouw. Omdat biologische tuinbouw ook veel handmatig en kleinschalig werk vraagt, willen we graag enthousiaste vrijwilligers verwelkomen.

Tuin-Team

Er zijn veel werkzaamheden die onder ons als tuinteam vallen. Onkruid wieden, spitten, zaaien, uitplanten, oogsten, snoeien etc. Wij zijn op zoek naar mensen die op regelmatige basis willen bijdragen. Groene vingers zijn fijn, maar niet noodzakelijk. Wij leggen je graag uit wat er gedaan kan worden en hoe wij hier te werk gaan. Als je een passie hebt voor tuinieren dan ben je van harte welkom!

Labyrint

Op Vlierhof hebben we een prachtig kruiden labyrint. Daar vind je allerlei kruiden en bloemen die zorg nodig hebben. We zoeken iemand die zich wil ontfermen over deze mooie plek en zich daarmee ook wil verbinden aan onze leefgemeenschap als vrijwilliger.

Contact

We komen graag in contact met mensen die hierin interesse hebben, neem contact op met Maryam Janssen via maryam@vlierhof.org.

-------- EINDE PERSBERICHT ----------