Afbeelding
Foto:

BERG EN DAL - Het fietsevenement Zeven voor Leven rondom de heuvels van Berg en Dal heeft een fantastisch “voorlopig” eindbedrag opgeleverd van 70.691 euro.

Voorzitter Dion Sluijsmans van Zeven voor Leven overhandigde de cheque aan het einde van een enerverende, warme dag aan Ben Wijnhoven van Stichting Kanker Zien. Waarbij Ben aangaf dat er veel potentie in dit evenement zit en dat het toch mogelijk moet zijn om met dit evenement door te groeien naar meer deelnemers. Hij haalde als voorbeeld de traditie aan van de Nijmeegse 4-daagse. Dit moet ook mogelijk zijn met Zeven voor Leven.

Al vroeg melden de eerste deelnemers zich op het evenemententerrein bij Camping Nederrijkswald in Berg en Dal. Na het ophalen van de starterspakketten klonk om exact 8.07 uur het startschot door Dion en Marieke Kokkeler van het Radboud UMC en vertrokken de 260 deelnemers voor een dagje fietsen voor het goede doel, op racefiets, mountainbike, e-bike, zelfs een team met handbikes hadden zich ingeschreven. Elke deelnemer met zijn eigen doel, of het nu één rondje was of zeven.  Vele mooie verhalen werden gedeeld, op het evenemententerrein maar zeker ook onderweg.

De dag van Zeven voor Leven is eigenlijk de kers op de taart voor de deelnemers. De gehele periode van inschrijving tot 22 mei staat in het teken van trainen en zoveel mogelijk donaties ophalen voor Stichting Kanker Zien. Deze Stichting heeft als doel om initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor zij die door kanker worden getroffen.

De beloning is een prachtig, maar pittig parcours rondom Berg en Dal met ruim 2000 hoogtemeters als je de ronde zeven keer weet af te leggen.
Voor vertier tijdens de rustpauzes en na afloop was gezorgd middels muzikale omlijsting, diverse food trucks en een spreekstalmeester die de hele dag aan elkaar praatte. Ook waren er onderweg twee bemande verzorgingsposten en zorgden verkeersregelaars voor een goede doorstroming van het verkeer.

Aan het eind van de middag vond de Zeven voor Leven Memorial Ride plaats, een kort rondje van 10km waarbij iedereen kon aansluiten en op een speciale manier kon gedenken. Na aankomst werd het officiële gedeelte afgesloten met de cheque uitreiking aan Stichting Kanker Zien.

Na alle positieve reacties van deelnemers en positieve feedback kijkt het bestuur al uit naar de volgende editie in 2023. Meer informatie zal snel op de website www.zevenvoorleven te vinden zijn.