Jeugdteam De Kroon, Andy, Noah en Christian. (foto: Ruud van Gerrevink)
Jeugdteam De Kroon, Andy, Noah en Christian. (foto: Ruud van Gerrevink) Foto: Ruud van Gerrevink

De Kroon sluit seizoen af met dubbel kampioenschap

MALDEN - Tafeltennisvereniging De Kroon uit Malden kijkt terug op een spannende en geslaagde voorjaarscompetitie. Zowel het eerste senioren team als het jeugd team zijn kampioen geworden in hun poule.  

Het jeugdteam moest op de laatste wedstrijd aantreden tegen de directe concurrent Essentia die op de tweede plaats stond. Met een overtuigende 8-2 winst wist De Kroon de voorsprong van enkele punten overtuigend uit te bouwen en verdiende het zo promotie naar de 3e klasse. Met zo een resultaat zou je kunnen denken dat deze promotie een ‘makkie’ was, maar met de vele gamestanden boven de 10-10 weten de kenners dat het ook de andere kant uit had kunnen vallen.

Nog spannender maakte wat het voor het seniorenteam op de laatste wedstrijddag. Met één punt voorsprong op de nummer 2 was het bij het begin al niet zeker wat de uitkomst zou worden, maar omdat zij met een invaller moesten spelen, was winst zeker niet verzekerd.
Uiteindelijk werd een 5-5 stand bereikt en was het afwachten wat de concurrent zou doen. Die bleek in wedstrijd ook uiteindelijk 5-5 te hebben gespeeld waardoor de één punt voorsprong van De Kroon behouden bleef en genoeg bleek om de promotie naar de 2e klasse binnen te halen.

Een eervolle vermelding gaat naar De Kroon clubkampioen 2021 Gerard Laenen die zijn klasse bewees door in deze competitie van zijn 21 partijen er 19 te winnen.