Al direct belangstelling voor expositie in de kerk. (foto: Peter Hendriks)
Al direct belangstelling voor expositie in de kerk. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Cultuurhistorisch Informatiecentrum

in Heilige Antonius van Paduakerk geopend

MILLINGEN – Burgemeester Slinkman en pastoor Rudo Franken hebben zondagmiddag het Cultuurhistorisch informatiecentrum in de Heilige Antonius van Paduakerk officieel geopend. 

Eigenlijk is het een museum voor de dorpen Millingen, Kekerdom, Leuth, Erlecom en Ooij. De eerste expositie is hoe kan het ook anders gericht op Millingen met als titel ‘Bedrijvigheid op en aan het water'. Millingen is altijd al verbonden geweest met de rivier de Rijn zoals de scheepswerf, scheepvaart, visserij, de pont, steenfabrieken en niet te vergeten de bunkerschepen.

Het is de bedoeling is dat er elk jaar een nieuw onderwerp zo mogelijk van ieder dorp in de expositie ruimte op de vitrines en tafels aan de weerszijde van het altaar staan opgesteld. Bij de expositie zijn niet alleen foto’s te vinden maar ook voorwerpen die ter plaatse vroeger zijn gebruikt. 

Pastoor Rudo Franken heeft graag een deel van de kerk beschikbaar gesteld in de hoop dat hierdoor meer mensen naar het godshuis zullen komen. Het informatiecentrum is voorlopig op dinsdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.