Wilna Haffmans en dochter Florentijn jaren 60. Titel foto "Kijk magie komt uit je handen"
Wilna Haffmans en dochter Florentijn jaren 60. Titel foto "Kijk magie komt uit je handen" Foto: Gerard Bruning

Expositie Ode aan Wilna Haffmans


CUIJK - Een jaar geleden, 9 Juni 2021 blies beeldhouwster Wilna Haffmans in het Rosa Spierhuis te Laren haar laatste adem uit. Wilna Haffmans, geboren te Nijmegen 1936, woonde voordat ze naar het Rosa Spierhuis verhuisde in Malden. Wilna woonde en werkte ook een groot deel van haar leven in het mooie Cuijk. 

Het werk van Wilna, veelal bronzen beelden, is sterk van vorm, beweeglijk en vol humor. Zij beeldt het leven in vele facetten uit, in zijn speelsheid, worstelingen, vreugde en genoegens, verlangens een hoedanigheden. Haar werk is te vinden bij diverse scholen, openbare gebouwen en in parken in Nederland. Naast grote beelden maakte zij ook veel kleine plastieken. 

Florentijn Bruning, dochter van, heeft voor deze gelegenheid een expositie gemaakt in het Pakhuis aan de beeldentuin in Cuijk. 11 en 12 Juni van 12.00 tot 17.00 uur. In de beeldentuin en in de Heemtuin staan beelden van Wilna deze zijn natuurlijk ook te bezichtigen. Het Pakhuis zit aan de Heemtuin, vandaar deze prachtige lokatie.