PMC 2. Van links naar rechts: Huub Blom, Herman Brinkhof, Niek van Diepen, Piet de Leeuw, Ton Thijssen, Jorg Benningshof, Alexander Bouwman en Wim Gielen. (foto: Huub Blom)
PMC 2. Van links naar rechts: Huub Blom, Herman Brinkhof, Niek van Diepen, Piet de Leeuw, Ton Thijssen, Jorg Benningshof, Alexander Bouwman en Wim Gielen. (foto: Huub Blom) Foto: Huub Blom

Schaakkampioenen in de regio

Algemeen

REGIO - In de regionale schaakcompetitie zijn alle teams van PION Groesbeek en de SV Mook in de prijzen gevallen. Het eerste team van PION werd in de hoofdklasse kampioen. 

De laatste wedstrijd wist het team te winnen en was niet meer te achterhalen door de concurrenten. PION 2 en Mook 1 eindigden in dezelfde tweede klasse op een gedeelde tweede plaats. Beide teams promoveren naar de eerste klasse. Voor beide teams een uitdaging!
In de slotronde behaalde Mook met veel moeite een remise tegen Doesburg. Wim Gielen lid van zowel Mook als PION behaalde voor Mook 7,5 punt uit 8 wedstrijden, PION had geen moeite met het Arnhemse ASV 6. Mook 2 werd kampioen in de derde klasse met 15 punten na 9 wedstrijden. Huub Blom behaalde 7,5 punt uit 9 wedstrijden.

In de landelijke competitie spelen PION en Mook samen onder de naam PMC. Het eerste wist zich in de derde klasse te handhaven. Het tweede achttal werd kampioen en promoveert naar de vierde klasse, Topscoorder van poule 5G werd Niek van Diepen met een score van 6 uit 7.