Sluis van Heumen met een routepijl.
Sluis van Heumen met een routepijl. Foto: Klaas de Vries

Drie Provinciën Wandeltocht

Algemeen

MALDEN - Op 6 juni (2e pinksterdag) wordt de mooie Drie Provinciën Wandeltocht na twee jaar weer in zijn oorspronkelijke vorm worden georganiseerd.

De routes lopen, afhankelijk van de afstand die men kiest, door Molenhoek, Mook, Plasmolen, Middelaar, Cuijk, Katwijk, Linden en Heumen. Maar ook door de mooie natuur langs de Maas, Mookerplas, Heeswijkse en Kraaijenbergse plassen. 

Onderweg komt u door gebieden waar grote grazers los rondlopen. Dit betekent voor hondenbezitters dat hun viervoeters aan de lijn moeten. Ook van u als wandelaar wordt verwacht dat u op de paden blijft en de natuur niet verstoord. De routes van de 20, 25, 30 en 42 km steken de Maas over via de veerpont.  De pont vaart op  zon- en feestdagen vanaf 09.00 uur. De wandelaars op de 15 km steken de Maas over via de (nieuwe) fietsbrug. De twee kortste afstanden, 5 en 10 km, steken de Maas niet over.

Onderweg zijn er diverse mogelijkheden voor een rust bij de lokale horeca . Tevens worden er een tweetal wagenrusten ingericht.

Startbureau 

Het start- en finishbureau bevindt zich als vanouds in de feestten op het parkeerterrein van Austria Sport, Rijksweg 209 in Malden.  Bij inschrijving ter plaatse kunt u pinnen. Men kan het zichzelf nog makkelijker maken door ‘online’ in te schrijven. Dit kan via de website van stichting Malden Wandelt: www:maldenwandelt.nl.