Opening eerste speeltuin van Spelen in Mook

Algemeen

MOOK - Op vrijdag 17 juni vindt een feestelijke opening plaats van de eerste speeltuin van de werkgroep Spelen in Mook: De Mortel! Tussen 13:00 en 15:00 uur zijn alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s, buurtbewoners, donateurs en andere geïnteresseerden harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Twee jaar geleden is de werkgroep gestart met het burgerinitiatief om meer speeltuinen te realiseren in Mook. Samen met de kinderen van de Adalbertschool is nagedacht over welke toestellen in de speeltuinen zouden moeten komen. Daarnaast hebben de kinderen meegeholpen met het ophalen van geld voor de toestellen. Met behulp van crowdfunding, fondsenwerving en sponsoring heeft de werkgroep inmiddels een prachtig bedrag opgehaald voor de speeltuinen. De komende weken wordt gestart met de aanleg van de eerste speeltuin op De Mortel. Later dit jaar staat de Cuijksesteeg op de planning.

Op De Mortel kunnen de kinderen straks klimmen op een klimnet, balanceren over een evenwichtsparcours en lekker duizelig worden in het draaikuipje. Daarnaast is er een wipwap en een kukelrek aanwezig en kan er gevoetbald worden bij het nieuwe goaltje. Ook aan de veiligheid is gedacht. In samenwerking met de gemeente is een hek rond een groot gedeelte van de speeltuin geplaatst, zodat de kinderen niet zomaar de straat op kunnen schieten.

Op vrijdag 17 juni rond 13:00 uur wordt de speeltuin officieel geopend door Burgemeester Willem Gradisen. Kinderen van de Adalbertschool zullen hierbij aanwezig zijn. Na de opening zijn alle kinderen van Mook en omgeving welkom om naar hartenlust te spelen in de nieuwe speeltuin op De Mortel.