Het Wylerse koor waar diverse Groesbekers in zingen.
Het Wylerse koor waar diverse Groesbekers in zingen. Foto: Peter Hendriks

Sankt Cäcilienchor Wyler vraagt vooral altstemmen voor de komende uitvoeringen

Algemeen

WYLER - Het Sankt Cäcilienchor uit Wyler is momenteel aan het repeteren voor de Wylerse Kermis op 26 juni. Om 12.15 uur vindt in de openlucht tussen de beide kerken van Wyler een eucharistieviering plaats. De Sankt Johannes Bruderschaft is daarbij compleet aanwezig. Het koor pakt flink uit wat repertoire betreft. Niet alleen wordt de Congolese Mis met begeleiding van djembés en veel slagwerk uitgevoerd, maar ook prachtige liederen van Joseph Martin. 

Kom luisteren en geniet daarna in de kermistent van Kaffee und Kuchen. Wellicht voel je je dan reeds aangesproken om ook in het koor te komen zingen, vooral altstemmen (lage vrouwenstemmen) zijn zeer welkom.
Na de zomervakantie beginnen we met de bekende kerstconcerten. Ook nu weer zal het Sankt Cäcilienchor Wyler begeleid worden door een klein symfonieorkest.

De kerstconcerten worden gegeven in Wyler en in Groesbeek. “Samen met de stichting Groesbeek Airborne Vrienden willen we ‘Kerstavond 1914 in La Chapelle-d’Armentières’ centraal stellen.” Het is een prachtige gebeurtenis in een verschrikkelijke oorlog. In het kort gaat het over het volgende: Rond 20.00 uur klinkt vanuit de Duitse loopgraven ‘Stille nacht, heilige nacht’.
De Britten blijven niet achter en beantwoorden met het lied ‘The First Noël’. De Duitsers applaudisseren en antwoorden vervolgens met ‘O Tannenbaum’. Dat gaat zo een tijd door om tot slot samen ‘O Come All Ye Faithful’ in het Latijn te zingen. “Allemaal liederen die we samen met koor en orkest ook gaan uitvoeren. Het thema zal dan ook, zeer toepasselijk voor deze tijd, luiden: ‘Vrede op aarde’/’Frieden auf Erden’.

“Heb je zin om dit allemaal mee te maken? We repeteren iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Pfarrheim van Wyler. Je krijgt alle bladmuziek en oefencd’s, en de contributie is veertig euro voor een heel jaar, inclusief het Sankt Cäcilienfest. Je kunt contact opnemen met dirigent Theo Giesbers, 024 3971010.”