Groesbeek houdt traditie in ere: de bedevaart naar Katwijk

Algemeen

GROESBEEK/KATWIJK – Voor de 68ste maal zijn zondagmorgen vroeg Groesbeekse bedevaartgangers lopend, met de fiets en sommigen met de auto al vroeg vertrokken naar Katwijk voor de traditionele bedevaart. 

Het zou eigenlijk de 70ste maal zijn maar corona heeft twee jaar lang roet in het eten gegooid, vertelt Jos van Rooij, die de bedevaart al voor de 25ste maal georganiseerd heeft. Pastoor Aloys van Velthoven vertrok al om half zeven met enkele tientallen pelgrims naar Katwijk, waar zich onderweg nog diverse pelgrims bij aansloten, in totaal ruim vijftig pelgrims. Om half negen begon de Heilige Mis in de Heilige Martinuskerk in Katwijk, die werd voorgegaan door pastoor Aloys van Velthoven terwijl het Groesbeekse kerkkoor Sint-Ceacillia de mis muzikaal opluisterde. 

Na de Heilige mis gingen diverse pelgrims naar de Maria grot om daar een kaarsje op te steken. Hierna werd er koffie gedronken in café Van Kempen tegenover de kerk. De pelgrims vertrokken vervolgens weer voldaan naar Groesbeek. Jos van Rooy was blij dat er zovelen naar Katwijk zijn gegaan. “Na de corona moeten we het weer op bouwen.”.