Yari Volleberg Schutterij Gijbrecht van Amstel Doornenburg en rechts Ton de Bruin van schutterij Sint-Hubertus De Horst-Groesbeek. (foto: Bert Roodbeen)
Yari Volleberg Schutterij Gijbrecht van Amstel Doornenburg en rechts Ton de Bruin van schutterij Sint-Hubertus De Horst-Groesbeek. (foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Gelderse Schuttersfederatie kring 75 jaar

Algemeen

MILLINGEN - Zaterdag 28 mei vierde schuttersfederatie Rijk van Nijmegen-de Betuwe haar 75-jarig bestaan bij schutterij OEV Millingen met een jubileumkringdag waar voor een nieuwe jubileumkoning(in) en een nieuwe jeugd jubileumkoning(in) wordt geschoten. Het openingsschot werd verricht door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal.

Voor de titel van jubileumkoning of jubileumkoningin hadden zich drie oud-kringkoningen en twintig oud-kringkoningen aangemeld. De oudste kringkoning (1965) Geert Reijnen van schutterij Eendracht Ooij beet de spits af.
Na het 29e schot was het Ton de Bruin van schutterij Sint-Hubertus De Horst- Groesbeek die zich jubileumkringkoning mag noemen. De eerste prijs voor de kop ging naar Theo Lemmers van Sint-Damianus. De tweede prijs voor de rechtervleugel ging naar Henk Hammen van Gilde Sint-Salvator Mundi en de derde prijs voor de linkervleugel was voor Michael Mackaaij van OEV Millingen aan de Rijn.

Bij de jeugd stonden er negen onder de schietmast. Het was Yari Volleberg van Schutterij Gijsbrecht van Amstel Doornenburg, die zich na het 117e schot Jubileumkringkoning mag noemen en hij neemt hiermee het stokje over van Sil Verriet uit Ooij van schutterij Eendracht Ooij. Deze schoot overigens wel de kop eerste prijs en de rechtervleugel tweede prijs. Nina van Dijk van BUB uit Beek had de linkervleugel derde prijs. 

Aansluitend aan het schieten vond de receptie plaats van de Kring. De jubileumkringkoningsdag werd voorafgegaan door een H.Mis in de Sint-Antonius van Paduakerk, voorgegaan door pastoor Rudo Franken. Meer informatie staat op www.inhetlaag.nl.