Schutterijen klaar voor het concours.
Schutterijen klaar voor het concours. Foto: Peter Hendriks

Joshua Groothuizen en Nina van Dijk nieuwe schutterskoning en jeugdkoningin van schutterskring

Algemeen

MILLINGEN – Millingen stond het afgelopen weekend geheel in het teken van schutters. Zaterdag werd het 75 jaar bestaan gevierd van schutterskring Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Zondag werd begonnen met het drinken van de traditionele erewijn en het commandanten. 

Tijdens dit treffen werd Rick Bouwman van schutterij Gijsbrecht van Amstel in het zonnetje gezet en ontving Rick uit handen van voorzitter Hans Schreven de gouden draagspeld voor het vele werk dat hij jarenlang voor de kring gedaan heeft. Rick was kring commandant dat hij vele jaren met verve heeft gedaan. 

Hij heeft zondag tijdens het concours zijn taak overgedragen aan Wilfred Ederveen. Bij het kringkoning schieten – waaraan dertien schutterijen en Gildes aan deelnamen - werd Joshua Groothuizen uit Millingen van schutterij OEV de nieuwe kringkoning en Nina van Dijk uit Beek van schutterij BUB de nieuwe jeugd koningin van Kring Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Tenslotte schoot Jolanda Janssen van Salvator Mundi uit Nederasselt bij Koninginnen en Prins Gemalen schieten de eerste prijs.