Een podium van Dichters in de Tuin 2021.
Een podium van Dichters in de Tuin 2021. Foto: Minno Baartmans

Dichters in de Tuin van De Nieuwe Gang

Algemeen

NIJMEGEN - Op zondagmiddag 26 juni zijn er vanaf 13.00 uur vier podia voor twaalf dichters in de tuinen van De Nieuwe Gang in Beuningen. Het is een ontmoeting tussen dichters en poëzieliefhebbers, tussen poëzie en beeldende kunst, tussen natuur en kunst.  

Na de opening op het centrale podium maken bezoekers een ronde langs de twaalf dichters, die op vier plaatsen in de tuin hun optredens verzorgen. De dichters van 2022 zijn: Lo Doomernik, Monique Hendriks, Jos van Hest, Bob Kalkman, Nelleke Lamme-den Boer, Jesse Laport, Saskia van Leendert, Sylvie Marie, Anne Meerbergen, Tim Pardijs, Peter Theunynck en Martje Wijers. Opnieuw een line-up waar de organisatie trots op is.

Dichter bij het gras

De dichters staan met hun voeten in het gras, hun woorden krijgen lucht voor de ogen en oren van het publiek. Poëzie draait niet om mooie woorden, maar om geraaktheid. Het is ‘snijden aan gras’, op meerdere manieren: gelaagd, persoonlijk en maatschappelijk. In het programma zijn witregels naar keuze: in gesprek gaan met een dichter, luisteren naar saxofonist Gerard van der Kamp, wat eten en drinken of bladeren in tweedehands bundels. Bovendien is in De Nieuwe Gang de expositie ‘Dichtbij’ van Lisa Beckers en Huub Beckers te zien. Deze kunstenaars vergroten details, dichtbij de aarde, het brengt net als poëzie een verandering in het kijken. De punt van het programma wordt rond 17.00 uur gezet.

Dichters in de tuin is op zondag 26 juni van 13.00 tot 17.00 uur bij De Nieuwe Gang, Kloosterstraat 7 in Beuningen. Kaarten koop je via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/dichters-in-de-tuin-2022 voor tien euro per persoon. De laatste kaarten worden aan de poort verkocht voor twaalf euro vijftig.

Voor meer informatie, extra beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:
Monica Boschman, 06 36328359 / info@monicaboschman.nl.