Met veel ballonnen wordt de heropening van de speeltuin gevierd.
Met veel ballonnen wordt de heropening van de speeltuin gevierd. Foto: Bert Roodbeen

Vernieuwd speelterrein bij Sint-Maartenskliniek heropend

Algemeen

UBBERGEN – Onlangs werd op het terrein van de Sint-Maartenskliniek bij jeugdhulporganisatie Entrea bij De Berg met een klein feestje het vernieuwde speelterrein heropend. Mevrouw Martina van der Burgt sprak een kort woordje en bedankte de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. 

Het is niet zomaar een speelterrein. Het is een woonerf waar kinderen wonen, voor wie helemaal thuis wonen niet meer lukt en die soms dag en nacht hulp nodig hebben. Maar ook spelen hier veel kinderen, die hier eventjes zijn of die hiernaast op school zitten. 

Twee kids hebben een vlog gemaakt over hun nieuwe speeltuin! Er is een nieuw trapveldje bij gekomen en een fietscross-baantje. Twee kinderen openden het speelterrein: Levi knipte het lint door en liet in recordtijd zijn kunsten zien op het speeltoestel.
Daarna reed Jeremy met huiveringwekkende snelheid het nieuwe fietscrossbaantje af. En tenslotte opende Joey met een enorme knal tegen de pas gekregen NEC-bal, het prachtig strakke trapveldje. Waarna alle kinderen zich lekker konden uitleven met klimmen, klauteren, schommelen, scheuren en natuurlijk een partijtje voetbal. Met dank aan de fantastische sponsoren en op de eerste plaats de mannen van de ‘Ciclistas de Bel Tempo’!