King of the World. 9Foto: Mark van Stokkum)
King of the World. 9Foto: Mark van Stokkum) Foto: Mark van Stokkum

King Of the World gast bij Bluesmoose radio

BERG EN DAL - Bluesmoose Radio, het blues-radioprogramma van Omroep Berg en Dal en GL8 heeft op zondag 12 juni niemand minder dan 'King of the World' te gast.

King of the World bestaat tien jaar en de heren pakken groots uit met een nieuwe cd (februari 2022), een 'Royal Ten'-release-tour.

Na de oprichting in 2012 werd het stempel ’supergroep’ als snel aan de band toegekend vanwege de rijke muzikale historie van de bandleden (Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards en vele anderen). Nu, tien jaar later, is King of the World een band die dit stempel nog steeds waar maakt en niets heeft ingeboet aan energie, drive en creativiteit. Vanaf het begin met Erwin Java en Fokke de Jong tot aan de huidige bezetting met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en drummer/zanger Marlon Pichel staat King of the World voor kwalitatieve roots, rhythm & blues van de bovenste plank.

De band bouwde een dijk van een reputatie op, zowel in de studio als op het podium. Naast de erkenning van het publiek mocht de band ook vele Blues Awards in ontvangst nemen. Stef Delbaere wordt door Gitarist Magazine tot de top van de beste blues/rock gitaristen uit de Benelux gerekend. 

Het optreden stond oorspronkelijk eerst in februari gepland toen op 3 april en is nu naar 12 juni verschoven. Aanvang 15:00 uur tot ongeveer 17:30 uur in Zaal De Comm, Pompweg 12 in Groesbeek. Kaarten kosten 15,00 euro, te reserveren vie de website www.bluesmoose.nl of aan de kassa, zover voorradig.